Behövs kosttillskott vid träning? När behövs kosttillskott i sådana fall?

Kosttillskott är ett mycket omdiskuterat kapitel med två olika sidor som starkt argumenterar för- och emot samt fördelar och nackdelar med kosttillskott.

Sen finns de även de som anser att kosttillskott rent utav är doping och vad gäller vissa kosttillskott är det förvisso sant då en del preparat innehåller dopingklassade substanser.

Flera kända elitidrottare har åkt dit för doping (visserligen ofta av lindrigare art) genom intag av olämpliga kosttillskott.

Andra kända, framförallt svenska, elitidrottare anser att kosttillskott inte behövs för att nå framgångar.

När det gäller muskelvolym uppbyggnad fyller dock vissa kosttillskott en viktig funktion.

Det går att bygga upp en muskulös kropp helt utan kosttillskott men det kräver att man sköter kosten väldigt bra och att man har nästan hundraprocentig kontroll på näringsintaget, vilket kräver både tid och självdisciplin.

Då jag personligen inte har pedantisk kosthållning intar jag kosttillskott iform av proteinpulver (utan några kolhydrater) för att garantera mig att jag alltid har tillräcklig tillgång av de viktigaste byggstenarna, som behövs för att bygga upp nya muskler och för att reparera de som bryts ner under träningen.

Proteinpulver utan (eller rättare, med låg halt av) kolhydrater har också flera fördelar och användningsområden.

De kan dels användas både för att gå upp i vikt i form av muskler men även användas för att hålla en diet och t.o.m. gå ner i vikt.

Tre proteindrinkar (på lättmjölk eller vatten) per dag ger nödvändigt protein för att träna hårt samtidigt som dessa drinkar hjälper till att motverka hunger så att ett mindre födointag kan hållas.

Jag intar tre proteindrinkar (á 1 dl pulver/drink) Whey 80 per dag, en till frukost, en till mellanmål eller efter träning (då med standardmjölk), samt en till kvällsmål.

Kostnad för detta är ca 500:-/månad och som en liten jämförelse så skulle kostnad för intag av samma mängd protein via kosten (ägg, kyckling, fisk, kött etc.) hamna på mellan 1500-2000 :-/mån.

 

 

Behövs kosttillskott vid träning? När behövs kosttillskott, behövs det? behöver man det?

 

 

Köp kosttillskott – Whey-80 proteinpulver hos gymgrossisten

 

 

 

Taggar:  Behövs kosttillskott vid träning? När behövs kosttillskott, behövs det? behöver man det?