Sittande hantelcurl på lutande bänk för biceps är i detta special tips utförande en väldigt effektiv hantelcurl som med rätt teknik attackerar hela biceps muskulaturen.

Dessa hantelcurls kräver bra fokusering men med rätt utförande är det den allra bästa bicepsövningen för både biceps och brachialis (muskeln som ligger under biceps) och en bra garanti för att bygga grövre armar och större biceps,

Rätt utförande sker på en bänk med 50-70 graders lutning där benen ska hållas ihop, blicken rakt fram och bröstet spännas ut.

Denna bästa bicepsövningen startas från rakt ner hängande armar med hantlarna parallella med benen där hantlarna sedan långsamt dras igång och hålls parallella med benen tills höfterna passerats.

Sittande hantelcurl, teknik, utförande. Startläge

Startläge – Sittande hantelcurls på lutande bänk

Efter att höfterna passerats skall hantlarna vridas in maximalt och hållas i detta läge hela vägen upp.

Tryck fram armbågarna i slutläget av rörelsen för maximal kontraktion av biceps. Håll kvar armbågarna när hantlarna sänks igen så att en negativ belastning fås på biceps och inte förrän hantlarna passerat höfterna, vrids de tillbaka igen så att de blir parallella med benen.

Sittande hantelcurl, teknik, utförande. Slutläge

Startläge – Sittande hantelcurls på lutande bänk

 

Sträck ut biceps maximalt i bottenläget/startläget innan rörelsen börjas om igen.

 

 

Taggar: Sittande hantelcurl, biceps, tips, teknik, utförande

 

Läs om vad Gymgrossisten skriver om hantelcurl och bicepscurl

 

Samtliga rekommenderade bicepsövningar:  Bicepscurl med skivstång – Scottcurl med hantel – Sittande hantelcurl special – Sittande hantelcurl