Stående omvänd bicepscurl är med rätt teknik och utförande en bicepscurls med omvänd fattning som attackerar hela underarmsmuskulaturen, men används främst för att träna muskeln på underarmens ovansida.

Det breda greppet som används i denna övning gör det möjligt att sträcka ut underarmsmuskulaturen maximalt, vilket är ett måste för att utveckla en komplett muskulatur på underarmarna.

Vid övningsutförandet ska en rak stång fattas med ett grepp som är lite bredare än ens axelbredd. Detta för att få maximalt sträck och spänn i underarmsmusklerna.

I startläget skall axlarna och armbågarna föras fram något för att isolera underarmarna och stången skall ”tryckas” neråt för att sträcka ut underarmarna,

 

Startläge - Omvänd bicepscurl med rätt teknik och utförande

Startläge – Omvänd bicepscurl med rätt teknik och utförande

 

Dra sedan upp stången långsamt i en jämn rörelse till stången passerat lite mer än halva rörelsen (då har toppläget nåtts). Går man högre förloras spänningen i underarmarna och biceps aktiveras i högre grad.

 

Slutläge - Omvänd bicepscurl med rätt teknik och utförande

Slutläge – Omvänd bicepscurl med rätt teknik och utförande

 

Släpp sedan ner stången långsamt tills armarna är helt utsträckta och börja om rörelsen igen.

För att även attackera underarmsmuskulaturen längre ner (närmare handen) kan övningen varieras ibland med nedfälld handled under övningsutförandet.

 

 

Taggar: Omvänd bicepscurl. Stående bicepscurls omvänd fattning, teknik, utförande (för både tje och kille)

 

Läs mer om omvänd bicepscurl

 

För underarmarna rekommenderas även Underarmscurl med hantlar