Stående bicepscurl med skivstång är en utmärkt basövning för biceps som tillåter att man belastar bicepsmuskulaturen maximalt och denna special-teknik-variant av bicepscurl med stång attackerar hela biceps mycket effektivt.

Genom ett smart tips som att placera ett 3-4 cm hög underlägg (platta eller vikt) under framfoten förhindras den framåt roterande kraften som gör övningen instabil och som kan göra att biceps inte sträcks ut maximalt i startläget.

Underlägget innebär också en bra avlastning för korsryggen och gör att det blir lättare att föra samma armbågarna som i sin tur gör att biceps kan kontraheras maximalt i slutläget.

Vad gäller själva utförandet ska benen hållas lätt böjda under hela bicepscurl med stång, bröstkorgen spännas ut och blicken riktas rakt framåt eller uppåt.

Börja den stående bicepscurl:en med att trycka armarna mot kroppen och skjut sedan fram armbågarna så att armarna är maximalt spända i startläget.

Stående bicepscurl med skivstång, stång - Teknik - Startläge

Startläge – Stående bicepscurl med skivstång

 

Höj sedan stången utan att gunga upp den och för fram armbågarna under rörelsen så att biceps kan bli fullt kontraherad i slutläget.
Håll kvar stången 1/2 sekund i slutläget och sänk den sedan långsamt samtidigt som man håller emot med benen för att få en optimal utsträckning av biceps i bottenläget/startläget igen.

Stående bicepscurl med skivstång - Teknik - Slutläge

Slutläge – Stående bicepscurl med skivstång

 

 

 

Taggar: Bicepscurl med skivstång, tips, teknik, utförande. Stående biceps curl med stång

 

Läs om vad Gymgrossisten skriver om bicepscurl med skivstång eller hantlar

 

Samtliga rekommenderade bicepsövningar: Sittande hantelcurl – Bicepscurl med skivstång – Scottcurl med hantel – Sittande hantelcurl special