Jag är en aktiv person som lärt mig njuta en livet till fullo och som håller både kroppen och hjärnan i bästa trim.

I träningsväg kör jag 3-4 styrketräningspass per vecka i kombination med 2-3 löprundor per vecka.

Styrketräningen började jag med för drygt två år sedan och genom att träna effektimalt (optimalt effektivt) har jag uppnått bra resultat på relativt kort tid.

Löpningen har jag hållit på med i knappt ett år men på dessa månader har jag lyckats sänka min vilopuls från 66 till 46 slag per minut, vilket innebär att hjärta och kärlsystem inte belastas lika hårt längre, då jag sparar 10,6 miljoner hjärtslag per år jämfört med innan jag började med den aeroba träningen.

Hjärnan har jag alltid hållit igång genom att läsa mycket vetenskapliga tidskrifter och böcker samt att jag har ett stort intresse av att lära mig hur saker och ting fungerar i världen.

Korsord har jag sedan 10 år tillbaka löst framför TV’n och det är först på senare år jag blivit varse om att det gynnar simultanförmågan.

Likaså har jag p.g.a. ett stort idrottsintresse alltid varit utrustad med dubbla TV apparater och ofta tittat på dem samtidigt eller spelat TV-spel på den ena, vilket också omedvetet har varit ett bra sätt att träna upp simultankapaciteten.

Äkta bra simultankapacitet är väldigt värdefull då förmågan att kunna använda båda hjärnhalvorna samtidigt är mycket användbar i många olika livssituationer.

 

 Jan-Olof Larsson - Skellefteå, f.d. Arvidsjaur

Jan-Olof Larsson – Skellefteå

 

 

Kontakta mig för gratis träningsråd

    Ditt namn (obligatoriskt)

    Din e-post (obligatoriskt)

    Ämne

    Ditt meddelande