För många uteblir resultaten i deras biceps träning oavsett hur de än varierar biceps övningar, antalet set och antalet reps.

Problemet återfinns i 9 fall av 10 i utförandet av deras bicepsövningar,

Genom av titta biomekaniskt på bicepsträningen så går det att komma tillrätta problemen med hjälp av några enkla saker och tips.

Det vanligaste felet många gör i bicepsträningen är att släppa bak armbågarna i de olika bästa biceps övningarna, ofta för att kunna lyfta högre vikter.

Att släppa bak armbågarna ger flera negativa effekter som försvårar en bra utveckling av biceps musklerna:

 

  • Det blir omöjligt att få en maximal utsträckning av bicepsmusklerna varvid denna starkt muskeluppbyggande effekten uteblir.

 

  • Belastningen i bicepsövningarnas startlägen uteblir och biceps börjar inte att arbeta förrän initialläget är passerat, vilket resulterar i att biceps nedre del inte koms åt. Att träna så innebär en överutvecklad övre biceps och en underutvecklad nedre biceps.

 

  • För tunga vikter används vilket innebär att initialläget måste forceras förbi vilket medför att skillnaden mellan övre biceps och nedre biceps hela tiden ökar.

 

För att komma tillrätta med armbågsproblematiken ska man vid sin bicepsträning titta upp och lyfta fram bröstet, vilket underlättar att skjuta fram armbågarna.

Sedan är det mycket viktigt vid bicepsträningen att man kontraherar och sträcker ut biceps musklerna maximal i alla biceps övningar, så att bicepsmusklerna får arbeta i hela dess längd,

Att biceps musklerna får arbeta i hela dess längd är ett måste för optimal bicepsmuskel tillväxt.

 

Bästa biceps övningarna. Tips på biceps övningar (för både tjej och kille):

– Bicepscurl med skivstång, tips, teknik, utförande.

– Sittande hantelcurl, biceps, tips, teknik, utförande

– Scott curl med hantel, tips, teknik, utförande

– Träna utsida biceps. Hantelcurl special

 

Bästa biceps övningarna. Biceps träning, övningar, tips, råd

 

 

Taggar: Biceps träning, övningar, tips, råd. Bästa biceps övningarna.

 

Biceps övningar på muscles.se