På en lutande bänk blir liggande tricepsextension, tricepspress med stång, en mycket optimal basövning som effektivt attackerar hela triceps muskulaturen vid rätt teknik, utförande och dessa tips.

Det lutande övningsutförandet på triceps extension gör att man får en maximal belastning på hela tricepsmuskulaturen, under övningens hela rörelse.

En mycket stor belastning fås både i övningens start- och slutläge (vilket inte är möjligt om övningen utförs på flat bänk). Den lutande bänken gör också att en maximal utsträckning av triceps fås i tricepsextension:s slutläge.

Därför belastat triceps långa muskelhuvud maximalt effektivt och det är det huvudet som ger tricepsmuskeln mest volym.

Vid övningens utförande ska träningsbänken ha en lutning på ca 25 grader och z-curlstång eller vanlig skivstång kan användas med ett 20-25 cm brett grepp mellan händerna.

Börja övningen med maximalt sträckta armar och håll ihop armbågarna så mycket som möjligt.

 

Tricepsextension, tricepspress med stång_2, på lutande bänk_Start

Startläge – Tricepsextension med skivstång på lutande bänk

 

Sänk sedan stången långsamt (utan att armbågarna glider ut mot sidorna) och för samtidigt under- och överarmarna bakåt.
Gå ner med stången så djupt som möjligt bakom huvudet (utan att armarna sträcks ut) tills triceps är maximalt utsträckt.

 

Tricepsextension, tricepspress med stång, på lutande bänk_Slut

Slutläge – Tricepsextension med skivstång på lutande bänk

 

Vänd långsamt och pressa upp stången tills armarna är helt raka. I toppläget/startläget spänns triceps i 1-2 sekunder för maximal kontraktion innan övningen börjas om igen.

 

 

 

Taggar: Tricepsextension, tricepspress, tips, teknik, utförande med skivstång eller z-curlstång, på lutande bänk. 

 

Läs mer om liggande tricepspress

 

Samtliga rekommenderade tricepsövningar: Tricepsextension på lutande bänk – Vanliga dips – Triceps pushdown i kabelmaskin – Sittande tricepspress med hantel