Bästa sättet att träna magen – Magmusklerna tillhör en av kroppens allra viktigaste muskelgrupper där dess viktigaste uppgift är att stabilisera och hålla ryggraden på plats. Kroppen hålls upprätt inte bara av den djupa ryggradssträckaren utan magmusklerna bidrar också fundamentalt.

Trotts detta fuskas det väldigt mycket när det gäller att träna magen och forskning har visat att 70 procent av de ryggproblem som Sveriges befolkning lider av, skulle kunna reduceras rejält m.h.a. regelbunden magträning med bra magövningar.

Bra magövningar och bra magmuskler spelar även en viktig roll när det gäller att förebygga ryggproblem. Många ryggproblem uppstår p.g.a. en obalans mellan starkare ryggmuskler och betydligt svagare magmuskler.

Inom styrketräningen fyller magen och magmuskulerna också en oerhört viktig roll i många övningar som knäböj, marklyft, T-bar rowing, stående pressar etc.

Sen är även förstås en muskulös och vältrimmad mage kanske det främsta tecknet på att en person lever ett aktivt och sunt liv.

Men för att utveckla en vältrimmad och muskulös mage är magövningsvalet och utförandet väldigt viktigt.

I många felaktiga utföranden vid vissa magövningar arbetar de oerhört starka höftböjarna mer än magmusklerna.

För att uppnå effektiv magträning måste höftböjarna kopplas bort så mycket som möjligt och detta görs bäst genom att utföra sit-upsrörelser med rak överkropp samt benlyftsmoment med raka ben, samt undvika övningar där detta inte är möjligt.

Vidare är det viktigt att magmuskulaturen (som alla andra muskler) får arbeta i hela dess längd under magövningarna för att utvecklas, så därav bör bara övningar där de får göra det väljas i ens magträning.

 

Bra magövningar, övningar för magen (för både tjej och kille):

– Bästa magövningen. Situps på sit-ups-bänk

– Effektiva magövningar, hängande benlyft

 

Bra magövningar, övningar för magen för både tjej och kille. Bästa sättet att träna magen

 

 

Taggar: Bästa sättet att träna magen. Bra magövningar, övningar för magen (för både tjejer och killar.

 

Läs mer om magträning för alla på muscles.se