Ett bra och allra bästa bantningstips för att bli slankare och få en smalare midja är att skaffa sig lite inblick i hur kroppens förbränning och kalorier (kcal) fungerar.

1 kg kroppsfett innehåller motsvarande 7500 kcal vilket innebär att det är svårt att enbart via motion bli av med kroppsfett utan det krävs både motion med koll på kaloriförbränning och en strikt diet med viss koll på kaloriintaget. Kalorier är även samma typ av mätenhet som kilowattimmar (kWh) vilket gör det lättare att förstå att tiden man aktiverar sig har stor betydelse för den totala kaloriförbrukningen tillsammans med de kcal som träningsaktiviteten förbränner per timme. Styrketräning är därav en dålig träningsmetod för att förbränna kalorier. Beroende på träningsintensitet och kroppsstorlek så förbrukar styrketräning 200-400 kcal/timme och eftersom minst hälften av träningstiden består av vila, så förbränner ett styrketräningsträningspass som oftast bara 100-200 kcal/timme. Och energin som musklerna behöver för att lyfta vikter får de från lagrade kalorier i form av glykogen i muskulaturen, inte genom fettförbränning. Den som har en 15-20 minuters promenad till gymmet förbränner fler kalorier på att gå till gymmet än under träningstimmen på gymmet.

Med kunskap om hur kroppens förbränning fungerar går det att få en midja som en tonåring även efter 40.

 

Bra, bästa bantningstips. Få en smalare midja, tips, råd

 

För att bli smalare är ett aktivitetsarmband ett väldigt bra rekommendabelt verktyg (som tyvärr är lite underskattat).

I medföljande App till aktivitetsarmbandet är det fullt möjligt att registrera alla kalorier som man intar via mat och dryck, men det är absolut inte nödvändigt att ha denna detaljkontrollen.

När man påbörjar en bra diet eller en bra bantningsmetod för att gå ner i vikt och bli smalare eller en långsiktig diet för att bibehålla en fit form, så lär man sig fort sitt dagliga ungefärliga kaloriintag. Och denna övergripande koll på kaloriintaget är fullt tillräckligt för de flesta.

Hur många kalorier man förbränner per dag är däremot inte lika lätt att hålla koll på och där är ett aktivitetsarmband ett väldigt bra hjälpmedel.

I ett aktivitetsarmband anges faktorer som:

  • Din längd
  • Din vikt samt din målvikt
  • Din steglängd (både vid gång och löpning)
  • Din dominanta (dvs. om du är höger eller vänsterhänt)

 

Från detta får man ut sitt dagliga kaloribehov / kaloriförbrukning (för att gå plus/minus noll) samt hur mycket man måste röra sig (hur aktiv man måste vara) för att förbränna mer än sitt dagliga kaloribehov för att bli smalare.

 

 

Få en smalare midja, tips. Bra, bästa bantningstips.

 

Generellt kan man säga att för att leva hälsosamt bör en person röra sig minst 10 000 steg per dag (vilket uppnås med en 30-45 minuters promenad per dag för en person som inte är väldigt aktiv i övrigt) och det dagliga kaloribehovet är beräknat utifrån det.

Så om man vill gå ner i vikt med ett underskott på det ganska normala 500-1000 kcal per dag (0,5-1 kg’s viktnedgång per vecka) så bör man röra sig mellan 14 000-18 000 steg/dag (beroende på ens vikt & kön) samtidigt som kaloriintaget begränsas med ungefär 500 kcal per dag (vilket inte är en alltför strikt diet).

 

Vissa dyrare aktivitetsarmband har även pulsmätare men den funktionen är inte nödvändig annat än vid väldigt aktiv träning.

Däremot är funktionen där aktivitetsarmbanden mäter sömnmängd & sömnkvalité väldigt bra.

Sömnen är viktig för välmåendet generellt men blir extra viktig om man tränar aktivt.

 

Aktivitetsarmband. Sömn. Viktminskning tips.

 

 

 

Taggar: Bra, bästa bantningstips. Få en smalare midja, tips, råd, snabbt. Viktminskning på bästa sätt.